Mikor lesz az őszi szünet 2022 -ben?

 

A 2022- 2023-as új tanévre az iskolai szünetek tényleges és pontos időpontja megállapításra került, és az alábbiak szerint alakul:

 

Őszi szünet 2022

ELMARAD

Az intézményvezetők az október 31-ei munkaszüneti és november 1-jei ünnepnapot saját hatáskörben kiegészíthetik igazgatói szünettel. Mivel központi előírás nincs, iskolánként és óvodánként változhat, hogy lesz-e idén őszi szünet vagy nem.

Az Alábbi munkaszüneti napok lesznek:

Október 31. hétfő – pihenőnap

November 1. kedd – Mindenszentek napja

 

3+1 program tipp a tartalmas őszi szünetért

Szép kellemes és esőmentes őszi idő az őszi szünet idején is alkalmas arra, hogy szuper programokat szervezzünk. Jobbnál jobb ötleteket hoztunk már most, hogy időben megtervezhesd a szünidőt és kihasználhassátok az utolsó napfényes őszi napokat  hideg szürkeség beköszönte előtt. Bár nem az őszi szünetre esik, de gyerekekkel is érdemes ellátogatni a Márton napi vigadalmakra, vásárokra 2022 november 11 körül. Márton napi programajánló a linkre kattintva érhető el.

Biciklitúra a Skanzenben Ősz 2022

őszi szünet 2022

Csodáld meg a legszínesebb évszak számtalan árnyalatát a szabadban bringával! Izgalmas biciklis túrákkal és egyéb őszi programokkal vár a Skanzen az 2022-es őszi szünetben, Október 29-én szombaton és Október 30-án vasárnap 11 órától.

A biciklis Skanzen túra időtartama kb 2 óra, más-más tematika mentén tekerhettek körbe a múzeumon, vezetéssel. Így olyan helyszíneket fedezhettek fel, melyet mások csak kevesen láthatnak! A bringatúrák aztán közös étel- és italkóstolással vagy egy kis kézműveskedéssel érnek véget.

Október 29., szombat, 11 óra
Mesterségek nyomában: Ismerkedjenek meg a korabeli mesterségekkel, lessenek be a Skanzen műhelyeibe. Körbetekerjük a múzeumot, felkeressük a műhelyeket, megnézzük mit csinál a molnár, hogyan dolgozott a kékfestő, a kovács vagy akár a csizmadia.
Túravezető: Sulák-Erdőháti Orsolya
Indulás: 11 óra
Távozás: kb 13:00
Regisztrálj itt!

Október 30., vasárnap, 11 óra
Gyerektúra: Milyen volt régen gyereknek lenni? Milyen volt az iskola, mivel játszottak a gyerekek? A bringatúra során megismerkedhetnek a gyerekek feladataival, életével, megtudhatják hol aludtak és hogy volt-e külön szobájuk.  
Túravezető: Sulák-Erdőháti Orsolya
Indulás: 11 óra
Távozás: kb 13:00

Általános információk
A túrák hosszúsága kb. 1,5 óra, Maximális létszám 25 fő / túra
Részvételi díj
Felnőtt: 500 Ft / fő
Gyerek: 250 Ft / fő (6-18 éves korig)
(A múzeumi belépőn felül.)
Biciklibérlés
A múzeumban kerékpár bérlésére korlátozott számban van lehetőség. A bérlés díja 800 Ft / bicikli.

Regisztráció
A programon a részvétel minden esetben előzetes regisztrációhoz kötött >> REGISZTRÁCIÓ

Forrás: https://skanzen.hu/hu/latogatas/programok/bringaturak-2022-ben-is

Zirci arborétum és a Múzeumok őszi fesztiválja –  2022 Ősz

őszi szünet Zirc

Nincs csodálatosabb ősszel, mint a természet színeiben gyönyörködni a különleges és változatos növényeket bemutató Zirci arborétumban. A mai arborétum tulajdonképpen a Ciszterci Apátság angolkert stílusban létesült parkja, Magyarország legmagasabb fekvésű fás gyűjteménye, védett természeti területen. Az arborétum nem óriási, így kb. 3 óra alatt körbejárható kisebb gyerekekkel is. Utána érdemes meglátogatni a Bakonyi Természettudományi Múzeumot Zircen, mely a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében szervezett programokkal várja az érdeklődőket az őszi szünet ideje alatt.

Nem csupán természettudományi kiállítást láthattok itt, hanem megtudhatjátok, mik voltak a jégkorszak legnagyobb állatai, ezek csontvázai is láthatók.

A kövek, mind-mind egy élettelen világ különleges képviselői, melyek sajátos mértani alakzataikkal vagy épp szabálytalan formáikkal, érdekes fényükkel és színükkel szinte ékszernek látszanak. Válogatást láthattok a hazai föld mélyének kincseiből, ásványcsodáiból.

Dr. Bativai-Schüle Imre János 2006-ban a Bakonyi Természettudományi Múzeumnak adományozta bakonybéli vadászházának trófeagyűjteményét. Ízelítőt láthattok itt Kamcsatka, Ausztria és Magyarország állatvilágából.

A Magyar Természettudományi Múzeum Bakonyi Természettudományi Múzeuma egész évben (hétfő kivételével) 9:00 – 17:00 óráig tart nyitva. Előzetes egyeztetés esetén a kiállítások megtekintését hétfői napon is biztosítják.

Forrás: a múzeum honlapja: https://bakonymuzeum.nhmus.hu/hu

A Magyar Természettudományi Múzeum Bakonyi Természettudományi Múzeuma egész évben (hétfő kivételével) 9:00 – 17:00 óráig tart nyitva. Előzetes egyeztetés esetén a kiállítások megtekintését hétfői napon is biztosítják.

Forrás: Zirci Arborétum, nyitva: Kedd-Vasárnap 9-17, 8420 Zirc, Rákóczi tér 1. – Tel.: + 36 88 593 676

Éjszakai fürdés a Leányfalu termálfürdőben

Az iskolai szünet azért is jó, mert végre nem kell korán kelni! Ilyenkor kicsit lazábbra véve az esti takarodó időpontját, akár még gyerekekkel is jó esti program az éjszakai termálfürdőzés a Leányfalui strandon. Bár az esték már csípősek ilyenkor, de a termál víz átmelegít és különleges kikapcsolódást nyújt: megnyugtat, csökkenti, vagy megszünteti az ideg- és izomfájdalmakat. Az őszi szünet idején minden pénteken és szombaton 20:00-24:00 óráig lehet éjszaka fürdőzni és felnőtteknek a szaunaházában lazítani. A belépő 2.000 Ft/fő.

Forrás: leanyfurdo.hu

+1 tipp, ha esik az eső az őszi szünetben

Ha esik az őszi szünetben, irány Szentendre! Itt kicsik a távolságok és rengeteg jó fedett hely van, ahol gyerekekkel kényelmesen és érdekesen tölthetjük el az időt még esőben is. A helyek között pedig rövid a távolság, még esőben sem ázunk el teljesen. A Szentendreblog ajánlója alapján:

Szamos cukrászda – Marcipán múzeum

Megismerkedhetünk a marcipánkészítés remekműveivel, kedvelt rajzfilmfigurákat is találunk itt, mint pl Kis Vuk és családja vagy Süsü és barátai. Csodálatosan színes és élethű virágokat, gyümölcsöket, de még a Parlament épületét marcipánból. A marcipán műhelyben pedig kipróbálhatjuk a marcipán készítését és marcipán formázását is.

Szentendre látnivalók gyerekeknek

Cím: Dumtsa Jenő u. 12

Nyitva: H-V 9.00 – 18.00 (A Szamos cukrászda hét közben csak 10-től van nyitva)

Program időigénye: kb. 30-40 perc

Webhely: szamos.hu

 

Retro Design Center

Retro Design Center múzeum visszarepít minket gyerekkorunk éveibe, a 70-es és 80-as évekbe. Korabeli autókba ülhetsz be, Wartburg, Moszkvics, Zsiguli parkol a garázsban, Babetta, Simson motorok mellett magyar és szovjet bicikliket találsz. Beszállhatsz az Ikarus buszba. Berendezett lakás, játék részleg, komplett KERAVILL üzlet vár. A Videoton tv-ben folyamatosan a jól ismert régi reklámok mennek. Mutasd meg a  gyerekeknek is, mik voltak gyermek korod tárgyai…

mit csinaljak ma - Retro Design Center - Szentendre látnivalók gyerekeknek

Cím: Szentendre, Rév u. 4

Nyitva: H-V 10.00 – 17.00

Program időigénye: kb. 60 perc

Webhely: https://www.facebook.com/retrodesigncenter

forrás: Szentendreblog