Tippek, programok nyári szünetre

A nyári szünet Magyarországon 2023-ben június 17 – augusztus 31-ig tart, éppen 2.5 hónap, szuper hosszúnak tűnik. Elárulok egy titkot: ha megtervezed előre, mit fogsz csinálni, még hosszabb lehet. Természetesen nem lesz több napod, viszont annál tartalmasabban telik el a szünet, még ha az idő legnagyobb részében nem is utazol el nyaralni, hanem otthon maradsz.

Programok nyári szünetre

Ha nem is indultál el nyaralni, akkor se ülj otthon. Tervezz barátaiddal kirándulást a környékre, vagy látogassatok ki a helyi strandra hűsítő medencézésre. Kisebbekkel ilyenkor szuper dolog felkeresni a legközelebb eső vizes játszóteret, ahol még melegben is mehet a móka, hiszen a párakapukkal, párafüggönyökkel hűtött játszó területek gondoskodnak arról, hogy senki nem süljön meg.

Keress magadnak otthoni kreatív feladatot, amit akár barátaiddal is elkészíthetsz, ilyen lehet például a mozaik készítés, ruha festés, ékszerkészítés vagy bármilyen más barkácsolás. Kreatív és egyedi stílusú cuccok, kiegészítők készítésében versenyezhettek és ehhez a hozzávalókat akár online webáruházakból beszerezhetitek kényelmesen otthonról,  nem kell utána járnotok sem.

lószníek

mozaik: színes lovak

Sportolni jó, de együtt még jobb. Görkori, roller, bringa, gördeszka, kocogás, tollas, ping-pong, ugráló, foci… Vagy amikor már nincs olyan meleg csak sétáljatok egy nagyot!

Ha hajlandó vagy keresgélni és akár utazni egy kicsit, akkor biztosan találsz olyan kiállítást vagy múzeumi programot, amit érdemes megnézni és most lesz is rá időd. Nyáron szokták tartani a Múzeumok Éjszakája programját is, ahol minden korosztályt ingyenes programokkal várnak.

Szabadtéri előadások, fesztiválok szuper hangulatosak a nyári estéken. A nyári szünetben alkalom nyílik a kisebbekkel együtt is kilátogatni egy – egy ilyen rendezvényre, mert másnap nem kötelező felkelni…

Indulhat a nyári befőzés együtt: lekvár főzés, kompótok, savanyú eltevése. Szedjétek le együtt, vagy vegyétek meg együtt a piacon a gyümölcsöt és főzzetek lekvárt. Óriási móka együtt és finom is, az év hátralevő részében mindig elővehetitek majd az idei nyár ízeit egy jó kis fánk sütéskor.

Jelentkezz nyári tanfolyamra. Persze nem kell ilyenkor is tanulnod, lehet ez például valamilyen lovas tanfolyam, fotós tanfolyam, de egy-egy nyelvtanfolyam vagy akár egy 3D nyomtatás tanfolyam, vagy ha már 17. évedet betöltötted akár kresz tanfolyam is simán beleférhet az idődbe. Akár még nekiugorhatsz a jogosítvány megszerzésének is. Ha középiskolás vagy, töltsd le 50 órás közösségi kötelezettségedet, vagy annak egy részét. Nem feltétlen a könyvtárra kell gondolni nyáron, hanem rendezvényeken, táborokban nyújtott szolgálattal is szerezhetsz ilyen órákat, közben pedig akár a barátaiddal is együtt lehettek!

Ha végképp nem találsz semmi, vagy annyira meleg van, hogy semmihez sincs kedved, vegyél elő egy jó könyvet és olvasd ki a nyáron 🙂