Nyári szünet 2024 visszaszámláló

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Mikor lesz a nyári szünet 2024 -ben?

A nyári szünet 2024 -ben az alábbiak szerint alakul:

Megjelent a kormány rendelete a Magyar Közlönyben a közoktatási intézmények jövő évi oktatási rendjéről. Ez már a végleges dátumokat tartalmazza az iskolaévre és az iskolai szünetekre vonatkozólag.

Nyári szünet 2024

A nyári szünet kezdete 2024 június 22 szombat

A nyári szünet vége 2024 szeptember 1 vasárnap

A nyári szünet utáni első tanítási nap 2024. szeptember 2.-a hétfő lesz valószínűleg (az erről szóló rendelet még nem jelent meg)

Hány napos az iskolai nyári szünet?

A nyári szünet 72 napos.

A nyári szünet ideje alatt az alábbi napok munkaszüneti napok lesznek:

Augusztus 20 (kedd) államalapítás ünnepe hosszú, mely hétvége lesz: Augusztus 17-20, szombat – kedd, 4 napos hosszú hétvége munkanap áthelyezéssel (Aug. 19 hétfői nap pihenőnap lesz, helyette augusztus 3 szombat lesz az áthelyezett munkanap)

7+1 program tipp a tartalmas nyári szünetért

Ha nem is indultál el nyaralni, akkor se ülj otthon. Tervezz barátaiddal kirándulást a környékre, vagy látogassatok ki a helyi strandra hűsítő medencézésre. Kisebbekkel ilyenkor szuper dolog felkeresni a legközelebb eső vizes játszóteret, ahol még melegben is mehet a móka, hiszen a párakapukkal, párafüggönyökkel hűtött játszó területek gondoskodnak arról, hogy senki nem süljön meg.

Keress magadnak otthoni kreatív feladatot, amit akár barátaiddal is elkészíthetsz, ilyen lehet például a mozaik készítés, ruha festés, ékszerkészítés vagy bármilyen más barkácsolás. Kreatív és egyedi stílusú cuccok, kiegészítők készítésében versenyezhettek és ehhez a hozzávalókat akár online webáruházakból beszerezhetitek kényelmesen otthonról,  nem kell utána járnotok sem.

lószníek

mozaik: színes lovak

Sportolni jó, de együtt még jobb. Görkori, roller, bringa, gördeszka, kocogás, tollas, ping-pong, ugráló, foci… Vagy amikor már nincs olyan meleg csak sétáljatok egy nagyot!

Ha hajlandó vagy keresgélni és akár utazni egy kicsit, akkor biztosan találsz olyan kiállítást vagy múzeumi programot, amit érdemes megnézni és most lesz is rá időd. Nyáron szokták tartani a Múzeumok Éjszakája programját is, ahol minden korosztályt ingyenes programokkal várnak.

Szabadtéri előadások, fesztiválok szuper hangulatosak a nyári estéken. A nyári szünetben alkalom nyílik a kisebbekkel együtt is kilátogatni egy – egy ilyen rendezvényre, mert másnap nem kötelező felkelni. Szuper programokat találsz gyerekekkel például Szentendrén egész nyáron, nézd meg a Szentendrei programokat, ajánlókat itt.

Indulhat a nyári befőzés együtt: lekvár főzés, kompótok, savanyú eltevése. Szedjétek le együtt, vagy vegyétek meg együtt a piacon a gyümölcsöt és főzzetek lekvárt. Óriási móka együtt és finom is, az év hátralevő részében mindig elővehetitek majd az idei nyár ízeit egy jó kis fánk sütéskor.

Jelentkezz nyári tanfolyamra. Persze nem kell ilyenkor is tanulnod, lehet ez például valamilyen lovas tanfolyam, fotós tanfolyam, de egy rövidebb bejárós nyelvtanfolyam. Az is lehet, hogy otthonról elérhető dolgot választasz, mint például egy kis angol tanulás online platform segítségével vagy éppen egy 3D nyomtatás tanfolyam. Ha a 17. évedet betöltötted akár, kresz tanfolyamra is jelentkezhetsz a nyáron, sőt nekiugorhatsz a jogosítvány megszerzésének is. Ha ügyes vagy és rögtön sikerül az elmélet és előre lekötöd az időpontokat a gyakorlati vezetésre, akár a nyár is elég lehet arra, hogy megszerezd a jogsit!

Ha középiskolás vagy, töltsd le 50 órás közösségi kötelezettségedet, vagy annak egy részét. Nem feltétlen a könyvtárra kell gondolni nyáron, hanem rendezvényeken, táborokban nyújtott szolgálattal is szerezhetsz ilyen órákat, közben pedig akár a barátaiddal is együtt lehettek!

Ha végképp nem találsz semmi, vagy annyira meleg van, hogy semmihez sincs kedved, vegyél elő egy jó könyvet és olvasd ki a nyáron 🙂