Laptopok az iskolába: miért, milyet és mennyiért?

iskolai nyelvoktatas

Napjainkban a diákok már laptopokkal felszerelve járnak iskolába, amelyek nemcsak a jegyzetekről gondoskodnak hanem az iskolán kívül is használatban vannak.

Milyen laptopot szeretnének a középiskolások?

A középiskolások már magasabb követelményeket támasztanak a laptopjukkal szemben mint a kisebbek. A legfontosabb követelmények az alacsony súly, elfogadható méret. Egy vastag, a legújabb dedikált grafikus kártyával ellátott laptopon minden új játékkal lehet játszani, de minden  nap  az iskolába cipelni kényelmetlen. Olyan modellt kell választani ami könnyű, kicsi és hardverje is a megfelelő.

Milyen a megfelelő laptop a főiskolára, egyetemre?

Az egyetemre már egy kicsit magasabb árú laptop is jól jöhet. Elvégre célszerű, ha néhány évig kitart, lehetőleg még az egyetem elvégzése után is. Az is fontos lehet, hogy nyugodtan lehessen rá támaszkodni, ne hagyjon cserben az óra közepén. Náluk már nemcsak a méret és a súly, hanem a hosszú üzemidő és az ehhez kapcsolódó sokoldalúság lesz a döntő a vásárlásnál.
 

A hosszú üzemidő mellett nagyon fontos a teljesítmény is, különösen a design, a programozás és a mérnöki munka területén. Ők ugyanis sokat dolgoznak igényes programokkal, amihez megfelelő laptop szükséges.

Hogyan válasszunk a diákoknak laptopot?

A legfontosabb tényező, hogy a laptopnak kompaktnak és olcsónak kell lennie, illetve  ki kell bírnia töltés nélkül bizonyos ideig. Mindenkinek más igényei vannak a laptopjával szemben, vannak akiknek nagy teljesítményű készülékre lesz szüksége. A legújabb generációs, többmagos processzorral rendelkező készülékek, megfelelő grafikus kártyával a legtöbb tanulmányi területhez megfelelnek. Egy a lényeg, a tökéletes laptopot ne keressük, mert az nem létezik, mindig valamilyen kompromisszumot kell kötni a beszerzésnél.
 
A diákoknak készült laptopnak elsősorban kicsinek kell lennie, kb. 11-16 hüvelyk közötti kijelzővel, hogy elférjen egy iskolatáskában. Lehetőleg könnyű is legyen úgy 2 kg súlyig, fontos az is, hogy ellenálló legyen, tartós anyagból. Koncentrálni kell még a billentyűzetre és a touchpadra is. Nagy valószínűséggel a billentyűzet az, amit a legtöbbet használnak, de a webkamera manapság már nemcsak hasznos hanem szükséges is.
 

Vásárlás előtt gondolni kell az összes perifériára, amit rendszeresen csatlakoztatnak a laptophoz, mint például a vezetékes fejhallgató.  A megfelelő mennyiségű port az alap, de a száma mellett a generációjukra és a sebességükre is fontos koncentrálni.

Samsung laptop akkumulátor ára a webáruházban megtalálható, csúcsminőségű cellákkal és túltöltés és rövidzárlat elleni védelemmel is rendelkeznek. Ezáltal sokkal biztonságosabb és időtállóbb eszközeink lehetnek.
 
Összegezve
 
A mai diákoknak már alapvető, hogy rendelkezniük kell laptoppal az iskolai oktatáshoz, amit minden nap visznek magukkal az iskolai oktatásra. Éppen ezért fontos a méretük, a súlyuk, a teljesítményük és a minél hosszabb üzemidejük, töltés nélkül.