Négy tipp, hogyan tölthetsz minőségi időt a családoddal

 

A mindennapok rohanásában gyakran nehéz időt szakítani arra, hogy igazán minőségi időt töltsünk a szeretteinkkel. A szünetekben több esélyünk van arra, hogy ápoljuk ezeket a kapcsolatokat. Íme, négy tipp, amelyek segítségével értékes pillanatokat tölthetsz el a családoddal.

Legyen családi főzőcske!

A közös főzés és étkezések remek módjai a családi összetartás erősítésének. Válasszatok ki egy olyan ételt, amit mindenki szeret, és aminek az elkészítésében mindenki részt tud venni. Lehet ez egy heti rendszerességű „családi főzőcske”, ahol közben beszélgethettek, élvezhetitek egymás társaságát. Amikor az asztalra kerül az étel, kapcsoljátok ki a tévét, és tegyétek félre a telefonokat, hogy teljes mértékben egymásra tudjatok koncentrálni.

Nevessetek együtt a végén!

A társasjátékok szórakoztatóak, fejlesztik a stratégiai gondolkodást, a csapatmunkát és a problémamegoldó képességeket is, így igazi jolly jokerek a közös időtöltéshez. Szervezzetek rendszeres családi társasjáték esteket, ahol különböző játékokat próbáltok ki. Választhattok klasszikusok közül, mint a Monopoly vagy a Scrabble, vagy felfedezhettek újabb, modern társasjátékokat, amelyek izgalmas kihívásokat tartogatnak minden korosztály számára. A játék segít abban is, hogy a családtagok jobban megismerjék egymás gondolkodásmódját vagy akár reakcióit különböző helyzetekben.

Irány a szabad!

Töltsetek időt a szabadban! A közös kirándulások, vagy csak egy egyszerű séta közben is új dolgokat fedezhettek fel együtt, miközben az egészségetekért is tesztek. A természetjárás különösen jó lehetőség arra, hogy kizárjátok az online világot és valóban egymásra tudjatok figyelni.

Kézműveskedésre fel!

Szuper elmélyülős, beszélgetésre teret adó tevékenység a közös kézműveskedés. Készítsétek el együtt az új nyári lakásdekorokat, dobjatok fel pár régi pólót vagy rövidnadrágot textilfilcekkel, esetleg a hosszabb nyári szünet alatt fessetek valami menő mintát valamelyik szoba falára.

Bármelyiket is választjátok, egy kicsit közelebb kerülhettek egymáshoz, beszélgethettek, és kiszakadhattok az online világból.