Válasszunk kényelmes forgószéket gyermekünknek!

szalagavató idézetek

Aki dolgozott már irodában, az tudja, hogy hosszabb távon az ülés is nagyon meg tudja viselni a testet. Tévesen legtöbbször a fizikai munkát okoljuk azért, ha különböző fájdalmakkal küzdünk a hát, a nyak, illetve a váll területén, pedig ennek legalább ilyen gyakran oka az ülés, ha nem megfelelő a szék. Éppen ezért, az ülőmunkát végzők számára nagyon fontos a megfelelő, ergonomikus kialakítású irodaszék – és hasonlóképpen az iskolás gyerekeknek is.

Egy jó szék állítható

A forgószékek kínálata nagyon széles, és elsőre nem feltétlenül könnyű eldönteni, hogy melyiket érdemes választani. Általánosságban elmondható, hogy minél több paraméter állítható a széken, annál inkább testre tudjuk szabni magunknak, így annál komfortosabb lesz.

Egy kényelmes forgószék aranyat ér, ha hosszasan kell benne ülni, márpedig egy nagyobb gyerkőc már sok házi feladatot kaphat, ezért akár órákig is ülhet a széken egyhuzamban. Éppen ezért, nem mindegy, hogy az mennyire kényelmes számára.

Nem mindig a legdrágább a legjobb

Egy olcsó görgős szék is lehet minden szempontból megfelelő, ha méretben jó a gyerkőcnek. Hibás gyakorlat, hogy a gyerekeknek felnőtt forgószéket szoktak venni, mert az majd sokáig jó lesz. Ez lehet, hogy igaz, de a gyerkőc méreteinek aktuálisan egészen biztosan nem felel meg egy felnőtt méretű szék, ezért amíg meg nem közelíti egy átlagos felnőtt magasságát, addig inkább a gyerekszékek között érdemes szétnézni a számára.

A legkedveltebb forgószékek

Az irodai fotel már ránézésre is nagyon kényelmes, és mindenki azt is gondolja, hogy ez a lehető legjobb választás. Azonban az irodai fotelek is többfélék lehetnek, alacsonyabb vagy magasabb támlával, külön fejtámlával vagy anélkül, íves vagy egyenes háttámlával stb. Mivel mindenkinek mások a preferenciái, egyénileg eltérő lehet, hogy kinek melyik típus ideális.

A gamer székek széles körben kedveltek, ami nem véletlen, hiszen kifejezetten arra fejlesztették ki őket, hogy hosszas ücsörgés esetén is kényelmesek maradjanak. A gamer székek többsége jól állítható, megfelelően párnázott és minőségi is. Bár nem tartoznak a legolcsóbb kategóriába, egy ilyen szék hosszabb távon is magas fokú komfortot képes biztosítani.